Barendrecht kwam niet verder dan 2-2. foto: Cees Bakker
Barendrecht kwam niet verder dan 2-2. foto: Cees Bakker Foto: Leonie Gravesteijn

BVV speelt weer gelijk

BARENDRECHT - BVV Barendrecht heeft slechts één punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg. Op sportpark de Bongerd kwam de ploeg van Adrie Poldervaart niet verder dan 2-2. HHC Hardenberg begon sterk aan de wedstrijd tegen BVV Barendrecht. Dat leidde in de tiende minuut tot de 0-1 van Rob van der Leij.
Barendrecht herpakte zich, kreeg kansen maar het lukte niet om die te verzilveren. Tot in de 39e minuut. Een aanval over veel schijven leidde tot een voorzet van Tim Eekman, die teruggelegd werd door Jeffrey Aarts, waarna de bal door Joey Jongman in het doel geramd werd; 1-1. Ook na rust bleef Barendrecht zich kansen scheppen, maar goed keeperswerk van de HHC goalie voorkwam dat onder meer Monster en Eekman tot scoren kwamen. Ramy Salem schoot net naast, waardoor het veldoverwicht in die fase niet werd beloond. Toch viel uiteindelijk de 2-1. Bas Mourits zette goed door, Danny Monster gaf een steekpass en Donny Navajas Sanchez rondde prima af.
De vreugde was van korte duur. Na een overtreding in de 73e minuut binnen het HHC strafschopgebied kreeg Van der Leij de kans om via een strafschop zijn tweede goal te scoren. Dat lukte, doelman Marc van Splunter was kansloos en het werd 2-2. HHC trainer Joseph Oosting kon wel leven met het gelijkspel, zijn collega Adrie Poldervaart was teleurgesteld. ,,We hadden de 2-1 niet meer weg moeten geven.''
Zaterdag is Excelsior Maasluis de tegenstander in de Tweede Divisie. In Maassluis wordt afgetrapt om 14.30 uur.