Zinzi is een geweldige huisgenoot.
Zinzi is een geweldige huisgenoot. Foto: Leonie Gravesteijn

Gevonden en vermiste dieren

BARENDRECHT – Gevonden: zwart konijn, Achterzeedijk. Blauwe parkiet, De Zeeg. Zwarte kater, witte voetjes, Paardenburg. Vermist: zwart-witte kater, witte voetjes, Kouwenhoven-akker.
Centrale meldnummer Dierenbescherming tijdens kantooruren: 088-3437112 of www.mijndieriszoek.nl. Spoed Dierenambulance: 0900-1120000.

Kater Zinzi stond al twee keer in de krant. In februari, toen hij net in De Dierenstee was binnengekomen met twee andere katers binnen. Ze waren ontdekt in een zeecontainer uit Israël. De twee anderen waren redelijk wild, zij verhuisden naar een boerderij. Omdat Zinzi een knieoperatie moest ondergaan én om hem te socialiseren verhuisde hij naar een gastgezin. In april stond Zinzi weer in de krant. Hij was toen al heel erg veranderd. Hij is nu uitgegroeid tot een lieve, leuke en aanhankelijke kater. Een ondeugende ook. Zinzi is dol op kroelen en graag bij je in de buurt. Wie op zoek is naar een jonge kater die voor leven in de brouwerij zorgt, heeft aan Zinzi een geweldige huisgenoot. Hij kan bij soortgenoten worden geplaatst, maar wel bij een kat die zijn temperament aankan. Verder is een redelijk rustig thuis belangrijk, zonder jonge kinderen, met de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Zinzi is inmiddels bijna een jaar en is gecastreerd. Zinzi is volledig hersteld van zijn operatie en heeft geen last meer van zijn knie. Wie geeft hem een kans?
De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.