Foto Cees Bakker Fotografie
Foto Cees Bakker Fotografie Foto: Leonie Gravesteijn

Plezier op De Bongerd

BARENDRECHT - Voetbal is voor iedereen. Dat dit alles behalve een holle frase is, wordt elk jaar op de G-voetbaldag in Barendrecht dubbel en dwars bewezen. Voor de trainers van de betaald voetbalclubs draait het die dag niet om doordekken, knijpen en de vijf secondenregel, maar puur om het plezier. En als ze dat even vergeten, dan hebben de ruim 400 G-voetballers weinig nodig om hen daaraan te herinneren.
Al ruim dertig jaar organiseert de KNVB competities voor G-teams, die worden gevormd door spelers met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De jaarlijkse G-voetbaldag van het Fonds Gehandicaptensport, de CBV, BSBV en KNVB kent bijna net zo'n lange traditie.
Vorige week woensdag kwamen trainers en scheidsrechters uit het betaald voetbal alweer voor de 24e keer geheel belangeloos naar sportpark De Bongerd om de G-voetballers te begeleiden op hun jaarlijkse toernooi. De ruim 400 spelers zagen er top uit in de tenues van de betaald voetbalclubs. Jongeren, ouderen, mannen en vrouwen door elkaar. Het enorme plezier en enthousiasme stond voorop bij alle spelers, coaches, vrijwilligers en bezoekers op het drukbezochte sportpark.
Aan het einde van de toernooidag bleken FC Oss en Excelsior de beste teams te zijn. Zij speelden de finale van opnieuw een onvergetelijk evenement voor alle G-voetballers. Het toernooi is financieel mede mogelijk gemaakt door CBV, Fonds Gehandicaptensport en KNVB. (Bron: KNVB.nl)