Barendrecht herstelt zich

BARENDRECHT - Barendrecht heeft zich zaterdag hersteld van het verlies tegen Heinenoord. Op het toernooi om de Zilveren Crab in Dordrecht werd rivaal Capelle met 1-0 verslagen. Melvin Winterberg scoorde voor rust de enige treffer.

Het is een week voor de start van de competitie nog lastig te zeggen waar de ploeg van trainer Adrie Poldervaart precies staat en hoe zijn formatie er zaterdag tegen Spakenburg uit zal zien. In de wedstrijd tegen Capelle werd volop gewisseld.
Barendrecht begon zaterdag goed aan de derby, die dit seizoen niet in competitieverband gespeeld wordt. Capelle is immers Derde Klasser, de rood-witten zitten een afdeling hoger. De eerste kans was zaterdag voor Joey Jongman, hij schoot over. Vlak voor de rust kwam Barendrecht op voorsprong. Capelle-doelman Nick van der Ploeg schoof de bal zo maar in de voeten van Melvin Winterberg, die met een fijne boogbal raak mikte, 1-0. Wilshon Lima schoot daarop net naast.
Na de onderbreking mazzelde Barendrecht toen oud-Feyenoorder Tim Vincken voor open doel naast mikte, daarna knalde Burak Dogan voor Capelle tegen de lat. Ook moest keeper Marc van Splunter een paar keer handelend optreden. Na missers van Daniel Esajas, Donny Navajas Sanchez en Joey Jongman over het doel bleef het 1-0.
De toernooiwinst ging naar Heinenoord, dat dinsdag Barendrecht met 4-1 had geklopt, maar zaterdag met 2-1 verloor van Oranje Wit. Barendrecht eindigde als vierde. Danny Monster werd de speler van het toerooi. De titel van topscorer ging naar Tim Vincken. Barendrecht speelt zaterdag, het begin van de competitie, op De Bongerd tegen Spakenburg (14.30 uur).