Anouk bemachtigde een plek voor het NK Dressuur.
Anouk bemachtigde een plek voor het NK Dressuur. Foto: Leonie Gravesteijn

Anouk naar NK Dressuur

BARENDRECHT - De Barendrechtse Anouk van der Pol is met haar pony Evita aan een gedenkwaardig jaar bezig.

Eerder dit seizoen won ze het sponsorplan van startlijsten.nl, waarvoor ze de meeste stemmen wist te behalen met haar promotiefilm.

Op zaterdag 6 augustus deed ze mee aan de regio-kampioenschappen van Zuid Holland. Anouk zat in klasse Z1 en had als doel een plek te bemachtigen op het NK Dressuur in Ermelo.

De kampioenschappen werden gehouden bij de Develruiters in Heerjansdam. Anouk had wel pech met de voorbereidingen op het kampioenschap. Bij de jaarlijkse controle van het zadel bleek een essentieel onderdeel kapot en de vervanging nam twee weken in beslag.

Gelukkig bleek de basis die Anouk bezit genoeg en met behulp van coach Kim Schmid slaagde Anouk erin om de titel in de Z1 klasse in de wacht te slepen. Een knappe prestatie in een klasse waar de deelnemers behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn.

Op zaterdag 27 augustus zullen Anouk en pony Evita voor de derde keer op rij deelnemen aan het NK. De komende weken zal er hard getraind worden. Dankzij hulp vanuit het sponsorplan komen ze in ieder geval chique voor de dag.