BVV sluit af met zege

BARENDRECHT - Barendrecht heeft de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen in de Tweede Divisie afgesloten met een zege. De rood-witten klopten dinsdagavond thuis Zwaluwen Vlaardingen met 2-1. Marlon Oranje scoorde twee keer voor de ploeg van trainer Adrie Poldervaart.

In een rommelig duel met na de rust veel wissels bleven 'basiskrachten' Marc van Splunter, Patrick Stolk en Danny Monster langs de kant. In de eerste helft vielen Richie Basoski en Jeffrey Aarts uit, nog onduidelijk is of zij klaar zijn voor zaterdag als de competitie thuis tegen Spakenburg begint.

Al na twee minuten had Joey Jongman een goede mogelijkheid, hij kwam net tekort voor de Vlaardingse doelman. Barendrecht mazzelde toen Sten Wever tegen de lat mikte. Jongman schoot daarop naast.
Rond het half uur kwam Barendrecht voor door een treffer van Marlon Oranje, de oud-speler van Zwaluwen Vlaardingen was net de geblesseerd geraakte Richie Basoski komen vervangen. Hij rondde een knappe combinatie af, 1-0.

De thuisploeg kreeg nog meer kansen, maar Jongman en Dimitri Gomes Almeida (ook ex-Zwaluwen) stuitten op de keeper. Na de onderbreking stuurde Poldervaart zes andere spelers het veld in, onder wie ook Melvin Winterberg en Bas Mourits. Winterberg schoot hard in, maar een Vlaardingse verdediger redde.

Het werd 1-1 toen Leon Krznaric raak kopte, Bas Mourits kreeg vervolgens nog twee mogelijkheden. Toen iedereen rekende op een gelijkspel, knikte Marlon Oranje vlak voor tijd een hoekschop van Remy Salem binnen, 2-1. Het was zijn tweede treffer van de avond.

Komende zaterdag maakt Barendrecht zijn debuut in de nieuwe Tweede Divisie, net als zeventien andere clubs. Voormalig landskampioen bij de amateurs Spakenburg komt naar De Bongerd. De aftrap is om 14.30 uur.

Barendrecht klopte in de oefenperiode achtereenvolgens Jong FC Den Bosch (2-1), Dongen (2-1), Vlissingen (3-0), Smitshoek (3-2), Capelle (1-0) en Zwaluwen Vlaardingen (2-1). Alleen van Heinenoord (1-4) werd verloren. Daniel Esajas en Melvin Winterberg werden met elk drie doelpunten topscorer, gevolgd door Remy Salem en Marlon Oranje (twee treffers).