Zaterdag Veteranendag

BARENDRECHT – Aanstaande zaterdag 4 juni is het Veteranendag in Barendrecht. Dit jaar in een nieuw jasje. Vrijdag 6 mei presenteerde stichting Veteranen Comité Barendrecht zich aan het publiek en de media.
Deze onlangs opgerichte stichting wil de Barendrechtse Veteranendag vernieuwen naar een evenement dat meer open staat en voor jongere veteranen interessant is. De initiatiefnemers, Michelle Schothuis en Debbie Greten, zijn zelf veteraan en partner van een veteraan. Ze waardeerden de bestaande veteranenactiviteiten en besloten samen met de overige leden van het veteranencomité dat deze toe was aan verjonging en vernieuwing.
Samen met de gemeente en lokale sponsoren wordt nu een dag georganiseerd met activiteiten voor kinderen, informatiestands, militaire voertuigen van Keep them Rolling, een wedstrijd voor scholieren en natuurlijk een veteranenontvangst door burgemeester Jan van Belzen.
Die zal om 12.30 uur de opening verrichten. Veteranendag vindt plaats op het plein voor het gemeentehuis. Daar is iedereen welkom van 12 tot 16 uur. Vanaf 15.30 uur is het gemeentehuis geopend voor alleen veteranen en gasten. Hier zullen gastsprekers aanwezig zijn en kunnen de aanwezigen genieten van een buffet.