Volgende week zaterdag kunnen kinderen de hele dag spelen voor het goede doel.
Volgende week zaterdag kunnen kinderen de hele dag spelen voor het goede doel. Foto: Leonie Gravesteijn

Lekker springen, spelen, zweven en draaien

BARENDRECHT - Spelen voor een goed doel. Dat kan zaterdag 11 juni tijdens het Kiwanis Kinderfeest, dat gehouden wordt bij recreatieboerderij De Kleine Duiker. Naast veel te doen, is er ook veel te zien op het feest. Zoals dansdemonstraties en schapen scheren. Een brassband en een deejay zorgen voor gezellige muziek.

Het programma zit dit jaar weer boordevol leuke onderdelen. Altijd populair is de huttenbouw. Kinderen kunnen zich daar nu al voor aanmelden via de website. Hout en gereedschap zijn aanwezig. Ook zijn er dit jaar onder meer kermisspellen en Oudhollandse spellen. Natuurlijk kunnen kinderen weer geschminkt worden. Een clown maakt ballonfiguren voor de jonge bezoekers. Ook de populaire stormbaan en zweefmolen zijn er weer, net als een draaimolen en een springkussen.

Meedoen aan de activiteiten kan met de inmiddels bekende strippenkaart. Die kost vijf euro voor tien strippen. Meedoen aan de huttenbouw kost vijf strippen. Eten en drinken, zoals poffertjes, ijs en snacks, kunnen contant of met pin worden afgerekend.
Bij het Rad van Fortuin, Kraak de Kluis en het touwtje trekken kunnen bezoekers prijzen winnen. Maar de grootste prijzen zijn te winnen bij de loterij. De eerste prijs is een rondvlucht over Rotterdam en omgeving voor twee personen. De tweede prijs is een kinderfiets. De winnaar van de derde prijs krijgt een diner voor twee. Loten zijn te koop op de dag van het feest, maar ook al vooraf via de website.
Voor kinderen
Kiwanis zet zich in voor de medemens, maar met name voor kinderen. Vandaar ook een feest voor kinderen, waarmee een goed doel gesteund wordt dat ook weer met kinderen werkt.

De opbrengst is dit jaar voor stichting Bont. Bont maakt werken, logeren en beleven mogelijk voor jongeren met een ernstige tot matige verstandelijke beperking. De begeleiding en organisatie bestaat volledig uit studenten en young professionals. Bont richt zich erop haar jongeren én de begeleiders nieuwe ervaringen op te laten doen, dingen te leren en hen laten genieten van de simpele dingen.

Kleine Duiker
Elk jaar gaat een deel van de opbrengst naar De Kleine Duiker, omdat ook die stichting gericht is op kinderen. Dit jaar wordt dat deel van de opbrengst besteed aan de aanleg van een invalidenparkeerplaats en aan een oprijplank voor de huifkar, die werd aangeschaft met de opbrengst van vorig jaar.

Steentje bijdragen
De hoofdsponsors zijn opnieuw BUVA, BMW-dealers Jer. de Fonkert en Dubbelsteyn. Kiwanisclub Barendrecht hoopt dat er nog meer sponsoren volgen die hun naam aan het Kinderfeest willen verbinden. Er zijn weer tal van mogelijkheden. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom. Jongeren kunnen dit doen voor hun maatschappelijk stage. Wie op 11 juni als vrijwilliger wil meedoen, kan zich aanmelden via de website.

Alle informatie over het feest is te vinden op www.kiwaniskinderfeest.nl. Het evenement is ook te vinden op Facebook, zoek op Kiwanis Kinderfeest 2016. De Kleine Duiker is te vinden aan Derde Barendrechtseweg 511 te Barendrecht.

Ook de populaire stormbaan is er weer.