Wereldstad Barendrecht

LEZERS SCHRIJVEN

Geweldig om te wonen in zo'n mooie wereldstad als Barendrecht met een bruisend theater, monumentale kerken, twee centra met een mooi winkelaanbod, maar ook leegstand. Met een zwembad en het voornemen van het gemeentebestuur voor een buitenbad voor 1.500 bezoekers.
Natuurlijk moet een wereldstad mee in de toekomst, waarbij de noodzaak tot sloop van sociale huurwoningen en de realisatie van honderd parkeerplaatsen bestemd voor uitbreiding van het winkelcentrum. Maar dit leidt ook tot een parkeerverbod in de oude monumentale dorpskern die de bewoners en horeca niet willen. Een wereldstad moet het winkelgebied kunnen uitbreiden en verbeteren, maar ook als dat leegstand betekent?
Ik vraag me af of we niet een beetje buiten de werkelijkheid leven. Tenslotte heeft onze gemeente maar circa 49 duizend inwoners. Ook wij hebben wensen waaraan belastinggeld besteed kan worden, maar een ding staat voor ons vast. Het karakter van ons dorp moet zo veel mogelijk behouden blijven. Grote winkelketens zullen zich niet in Barendrecht vestigen, dat doen ze al niet in grote steden in onze omgeving.

Naar onze mening moet het gaan om behoud van het bestaande winkelaanbod en meer sturing in het voorkomen van meer van hetzelfde en zeker meer afgestemd op de behoefte van onze winkelende bewoners. Graag discussiƫren we daarover met u en horen wij van u hoe onze gemeente en leefomgeving er in de toekomst uit moet zien. Op weg naar onze thema-avond in november over dit onderwerp nodigen wij u nu vast uit om met ons in discussie te gaan.

Andre Krijgsman, PvdA.