ZPB op 2-0 achterstand

BARENDRECHT - Na twee wedstrijden in de best-of-five om het kampioenschap van Nederland is ZPB H&L Productions op een 2-0 achterstand gekomen. Na de nipte nederlaag (9-8) van afgelopen zondag in Utrecht, verloren de Barendrechters dinsdagavond wederom met een minimaal verschil, 10-11.
In de Domstad keken de Barendrechters zondag al snel tegen een 4-1 achterstand aan, maar uiteindelijk kon de ploeg zeer sterk aanhaken. Via 6-6 en 8-8 brak een bloedstollende laatste paar minuten aan, waar het stuivertje wisselen bleek. Uiteindelijk kon UZSC 37 seconden voor het einde succesvol afdrukken en de eerste winst bijschrijven.
Afgelopen dinsdag verhuisde het finalecircus naar Barendrecht waar duel twee om 20 uur startte. Aan belangstelling geen gebrek, want ook op deze doordeweekse avond zat het Inge de Bruijn zwembad tot de nok toe vol. Er werden minimaal 600 supporters geteld en met een grote vlag, CO2 kanonnen en een groot aantal decibel was er genoeg te beleven. Het spelbeeld was vergelijkbaar met de wedstrijd van twee dagen eerder. UZSC begon scherp en liep langzaam weg in de score (1-3). ZPB kon onder aanvoering captain Matthijs de Bruijn aanhaken en nam kort voor de rust de eerste voorsprong via midvoor Ton van der Velden (6-5).
Heel Barendrecht stond op de banken en UZSC leek even de controle kwijt te zijn. Maar ondanks de inspanningen van de thuisploeg, wisten de Utrechters na de rust het juiste spoor weer te vinden en liepen ze uit naar een 6-9 voorsprong. De mentale veerkracht van ZPB werd getest en met volle overgave werd er nog één keer toegewerkt naar een gat van één doelpunt (9-10). Helaas bleek deze laatste sprint niet voldoende om het tweede duel binnen te slepen. ZPB H&L Productions komt door deze nederlaag op een 2-0 achterstand. Door de best-of-five finaleronde is er nog steeds aan kans op de kampioensschaal. Vanavond is om 20.30 uur in Utrecht de derde wedstrijd. Indien nodig zal zaterdag om 19 uur duel vier gespeeld worden in het Inge de Bruijn zwembad te Barendrecht.