De woning staat tussen de voetbalvelden en atletiekbaan,
De woning staat tussen de voetbalvelden en atletiekbaan, Foto: Jos Wesdijk

Beheerderswoning blijft nog

BARENDRECHT – De beheerderswoning op sportpark De Bongerd zal in ieder geval niet voor 10 juni gesloopt worden.

Op die datum wordt het kort geding behandeld dat door de krakers van de woning is aangespannen tegen de gemeente in verband met de voorgenomen sloop van het gebouw.

GroenLinks-raadslid Arie Kooijman had hiertoe afgelopen dinsdag ook een motie ingediend tijdens de gemeenteraadsvergadering.
Hij wilde daarmee de sloop voorlopig voorkomen. In ieder geval totdat de gebiedsvisie over sportpark de Bongerd door de raad was vastgesteld.

Burgemeester Van Belzen kon toezeggen te wachten met een besluit tot 10 juni. Hij is echter, samen met de rest van het college, van mening dat het pand gesloopt moet worden. De huidige staat levert gevaarlijke situaties op voor bewoners en het pand opknappen gaat zeker 60.000 euro kosten.

Bovendien is hij hierover ook in overleg met de driehoek; het overleg tussen burgemeester, Officier van Justitie en de korpschef van de politie. Tijdens dit overleg was besloten om de krakers een brief te sturen en te waarschuwen voor de gevaarlijke situatie waarin het pand verkeert.

Na de toezegging van de burgemeester om in ieder geval de uitspraak van de rechter van 10 juni af te wachten en daarmee dan terug te komen richting de gemeenteraad, trok Kooijman zijn motie in.