Veel kinderen lieten hun arm gipsen tijdens de open dag.
Veel kinderen lieten hun arm gipsen tijdens de open dag. Foto: Leonie Gravesteijn

Drukke open dag Maasstad

BARENDRECHT - Duizenden patiënten en andere geïnteresseerden bezochten zaterdag 21 mei de open dag van het Maasstad Ziekenhuis. De reden was het vijfjarig bestaan van de Zorgboulevard, waar ook het ziekenhuis is gevestigd.
De dag werd geopend door oud-atlete en ambassadrice van het ziekenhuis Nelli Cooman. Ze deed dat samen met bestuurder Peter Langenbach van het Maasstad Ziekenhuis. Dit gebeurde op sportieve wijze in de vorm van een honderd meter sprint door twintig pupillen van een atletiekvereniging uit de buurt.
Verder was er veel te doen voor bezoekers. Ruim dertig afdelingen waren geopend, waar ook de gezondheid kon worden gecheckt. De operatierobot Da Vinci trok samen met Dokter Bibber veel aandacht bij de kinderen. Verderop kon er geoefend worden met opereren en kon er een allergietest gedaan worden. Maar liefst 125 kinderen lieten een arm gipsen in een felle kleur.
Er werden verdeeld over de dag ook nog rondleidingen gehouden, onder andere in de verloskamers van het Geboortehuis. Ook waren er rondleidingen op de Intensive Care, het Skills Lab (voor bij- en nascholingen van medisch personeel) en de afdeling Radiologie. In de Maasstadzaal konden bezoekers op twee momenten een knie operatie bijwonen. De modeshow van (ex)borstkanker- en brandwondpatiënten maakte veel indruk bij de bezoekers.