Robert Pouwels zingt Hazes op de Middenbaan. foto: pr
Robert Pouwels zingt Hazes op de Middenbaan. foto: pr Foto:

Zaterdag barst ZomerFeest los

BARENDRECHT - Muziek, standwerkers, een musical en klimmen. Een paar van de vele activiteiten tijdens het ZomerFeest. Dit wordt op zaterdag 24 juni gehouden in Barendrecht. Burgemeester Jan van Belzen opent het feest om 12 uur op het Doormanplein.
Er zijn activiteiten in de oude dorpskern, op de Middenbaan en op 't Vlak. In de Dorpsstraat staan bijna zestig kramen. Nieuw is een podium bij Heuvelsteyn, schuin tegenover Het Kruispunt. Hier zorgt muziekschool CultuurLocaal van 13.30 tot 17.30 uur voor de programmering.
Op het Doormanplein staat het grote Bakkerij Pot Podium. Voor de opening danst Funky Feet. Na de opening zijn er optredens van het Meezingkoor van Harmonie Barendrecht, Dancestudio Lucia, Everlite for Hawaiians & Halau Hula Mana O Kahiko en Kids-Bizz en JenKa Kids.
De jeugd van de Harmonie voert van 16.00 tot 16.45 uur de musical De Vuilnisboot op. De middag wordt afgesloten met optredens door het Harmonieorkest en slagwerkgroep Adrumaline. Bij de kerk staat de kraam van Toeter Repair. Mensen kunnen hier instrumenten laten repareren.
Op de Middenbaan staan van 10 tot 17 uur kramen van de winkeliers. Ook vindt er weer een standwerkersconcours plaats. De deelnemers doen van 11 tot 16 uur hun best om de klant en de jury te overtuigen. Tegelijkertijd zorgen verschillende acts voor muziek. Er wordt onder meer gerekend op Znerik en DJ en zanger Robert Pouwels met zijn André Hazes-act. Kinderen kunnen terecht bij de cocktailbar op de Middenbaan en op een springkussen op 't Vlak.
In De Ontmoeting, naast de Dorpskerk, zijn kinderactiviteiten. Kinderen kunnen onder meer knutselen, bellenblazen met de Reuzenbellenblaas en spelen met een knikkerbaan. Ook zeeverkennersgroep Brandaen is aanwezig. Op het plein voor de kerk verzorgt Marlyne boogschieten. Hier staat ook de klimmuur. Onder begeleiding kan de muur worden beklommen. Natuurlijk kunnen kinderen zich laten schminken.
Lees verder op pagina 3.