Arjan Breukhoven speelt Star Wars op het orgel van de Dorpskerk. (foto: pr)
Arjan Breukhoven speelt Star Wars op het orgel van de Dorpskerk. (foto: pr) Foto:

Programma ZomerFeest

Vervolg van de voorpagina
BARENDRECHT - Organist Arjan Breukhoven speelt muziek van Star Wars op het orgel van de Dorpskerk. Ook speelt hij muziek uit musicals. Breukhoven doet dit van 12.30 tot 13 uur en van 13.30 tot 14 uur.
De kerktuin is geopend van 10 tot 16 uur. Op het terras worden twee exposities ingericht. Vader en zoon Rienstra stellen schilderijen tentoon en Gerdien Pool exposeert sieraden. 's Middags zijn er optredens van fluitisten van 14 tot 14.30 uur en van 15 tot 15.30 uur. Gastvrouwen van de kerktuin geven informatie over de bomen, struiken en planten. Ook zijn er kamer- en tuinplanten te koop.
De legendarische schilder Bob Ross heeft een Barendrechtse opvolger. Onder zijn leiding kan iedereen een landschapsschilderij maken. Voor alle materialen wordt gezorgd. Elk uur is er een workshop, die ongeveer een half uur duurt. De Watertoren is 's middags open. Er worden maximaal vijf bezoekers tegelijkertijd toegelaten. De entreeprijs is 1 euro.
In d'Ouwe School houdt Historische Vereniging Barendrecht (HVB) een expositie met films en foto's van evenementen uit het verleden. Ook worden oude en antieke spullen verkocht.
Op het Doormanplein wordt het feest afgesloten met optredens. Harmonice zingt van 19.30 tot 19.50 uur. The best of Pimp Jamsesions treedt op van 20 tot 20.30 uur. Het feest wordt van 21 tot 22.30 uur afgesloten door Three/Third XL. Deze jonge coverband heeft een driestemmige frontlinie, gevormd door drie zussen. Ze spelen klassieke hits, de grootste successen van dit moment en verrassende medleys.
De organisatie is in handen van de Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (SEDOB): Harmonie Barendrecht, HVB, Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en de Hervormde Dorpskerkgemeente. Zie ook www.zomerfeestbarendrecht.nl en de bijlage bij deze krant.