Bij Manege Filip Dros zijn zondag 25 juni Lipizzaners te bewonderen.
Bij Manege Filip Dros zijn zondag 25 juni Lipizzaners te bewonderen. Foto:

Lipizzaner-clinic bij Filip Dros

BARENDRECHT - Bij Manege Filip Dros te Barendrecht zal zondag 25 juni een clinic gegeven worden door de Lipizzaners Vereniging Nederland.
Het brede publiek kent de Lipizzaner-paarden vooral van de beroemde Spaanse Rijschool in Wenen. Verschillende keren heeft de Spaanse rijschool Ahoy in Rotterdam uitgekozen voor hun unieke show en nu zal de Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland (LVN) met een aantal Lipizzaner-paarden een clinic geven bij Manege Filip Dros. De kaarten kosten in de voorverkoop vijf euro. Bij de kassa op 25 juni kosten de kaarten tien euro. De clinic begint om 13.30 uur aan Kooiwalbos 1 te Barendrecht.
Manege Filip Dros is een uitstekend ingerichte manege met alle mogelijkheden voor de beoefening van de ruitersport. De manege beschikt over een accommodatie waar gedacht is aan een optimale beleving van de paardensport. Het uitgangspunt is het paard. Paarden en pony's staan bij Manege Filip Dros in ruim verlichte stallen tussen de twee binnenrijbanen in. Verder beschikt Manege Filip Dros over een overdekte wasplaats met solarium, twee longeercirkels, een ruimte buitenrijbaan en een weidegang.
De manege is gespecialiseerd in het opleiden van ruiters (en paarden) op alle niveaus voor alle leeftijden, vanaf beginners tot vergevorderden, zowel recreatief als professioneel. Kortom: paardrijden voor iedereen.
Manege Filip Dros is aangesloten bij de FNRS (Federatie Nederlandse Ruitersportcentra) en in het bezit van het Veiligheidscertificaat (SVP). Regelmatig vindt er controle plaats op het gebied van veiligheid en kwaliteit.