De eerste duif was van Aart van Krimpen.
De eerste duif was van Aart van Krimpen. Foto:

Lekker vliegweer


BARENDRECHT - De 19.069 duiven van Zuid-Holland werden afgelopen weekend om 7 uur met een noordwesten wind gelost te Pointoise. Voor de Barendrechtse vereniging met 19 deelnemers en 329 duiven ligt dit lossingsstation op gemiddeld 353 kilometer.

De eerste Barendrechtse duif was om 11.35 uur binnen bij Aart van Krimpen. Aart won hiermee de eerste prijs in de vereniging en werd tweede van het samenspel Hoeksche waard met 143 deelnemers en 2162 duiven.

De tweede prijs binnen de vereniging was voor Luuk Blaauw en de derde voor Peter van Gelder. De hoofdprijs en de laatste prijs zijn ook voor Luuk

Blaauw.

Dit weekend zijn er ook duiven gelost in St. Vincent, wat voor Barendrecht op een gemiddelde afstand ligt van 1006 km. Deze duiven zijn vrijdag om 12.30 uur gelost en met een snelheid van 60 kilometer per uur naar huis gekomen.

Dat Wim Rijken een echte specialist is op deze afstand blijkt wel door de eerste plaats binnen de vereniging. En deze duif won prijs 13 van de 2168 duiven binnen heel Zuid-Holland. De hoofdprijs werd gewonnen door Ans Wijkstra.

Op https://www.facebook.com/postduivenbarendrecht is meer informatie te vinden op PV Barendrecht eo.