Weiss is een excentrieke kater.
Weiss is een excentrieke kater. Foto:

Nieuws uit de Dierenstee

BARENDRECHT - Weiss is op zoek naar een nieuwe baas. Hij is een spierwitte kater van (geschat) ruim twaalf jaar oud. Een redelijk excentrieke kater met een 'gebruiksaanwijzing'. Weiss woont voor de tweede keer in De Dierenstee en heeft best wat pech gehad.

Weiss is een kat die tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuw thuis en aan een nieuwe baas. Zijn vertrouwen moet heel rustig gewonnen worden. Lekkere hapjes kunnen daar goed bij helpen, want Weiss is dol op eten. Met veel geduld zal hij zich steeds meer op zijn gemak voelen en vriendelijker en aanhankelijker worden. Een nieuwe baas moet niet verwachten dat Weiss een enorme 'kroelkat' zal worden.

Rust en regelmaat zijn erg belangrijk voor Weiss. Hij is redelijk snel van slag en kan echt mopperen. Weiss is nu eenmaal een vrij zelfstandige kater die niet zit te wachten op veel drukte om zich heen en 'gedoe' aan zijn lijf. Helaas moet hij, vanwege zijn vrij vette vacht, toch regelmatig geborsteld worden.

Verder moet zijn toekomstige baas de 'nukken' van Weiss accepteren en hem in zijn waarde laten. Weiss zelf vraagt niet veel, behalve lekker eten en een tuin waar hij van de zon kan genieten. Na zoveel pech verdient deze bijzondere kater toch een fijne oude dag?

Dierenasiel de Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.