In een bijna uitverkocht theater gaf het orkest een schitterend concert.
In een bijna uitverkocht theater gaf het orkest een schitterend concert. Foto:

HarmonieOrkest speelt 'Movie Meets Music'

BARENDRECHT - Het HarmonieOrkest van Harmonievereniging Barendrecht heeft afgelopen vrijdag 16 juni een schitterend concert gegeven met als thema 'Filmmuziek'.

In een bijna uitverkocht theater Het Kruispunt werd tijdens Movie Meets Music een gevarieerd programma gebracht voor liefhebbers van harmonie-orkesten en van film. Onder meer was er muziek uit films van Batman, Charles Chaplin, Disney, James Bond te horen. In diverse stukken soleerden verschillende muzikanten.
Dirigent Frank Hendriks liet het orkest en de solisten boven zichzelf uitstijgen en verraste leden en publiek met zijn steeds wisselende outfit.

Vier leden van slagwerkgroep Adrumaline zorgden voor een intermezzo met 'Valse d' Amelie' en Toneelvereniging Barendrecht verbond alle onderdelen van het concert met grappige sketches en interviews.

Tekenaar Bram Janssen zorgde voor prachtige beelden die tijdens het concert werden getoond. Een gastoptreden was er voor de zanger Jordan Roy, bekend van het televisieprogramma The Voice of Holland. Hij had zijn eigen popkoor 'Blendit' meegebracht.

Op het Zomerfeest zaterdag 24 juni geeft het HarmonieOrkest op het Doormanplein om 17 uur een bloemlezing uit het repertoire van filmmuziek. Het concert komende zaterdag is mede mogelijk gemaakt door de sponsors: firma Berkman, Velo Duurzaam Vastgoed, Van Rietschoten Officepoint, Erasmusstichting, Zonconcept, De Bloemenjungle en het H.M.A Schade-fonds.