De Moestuinhuis bevat diverse eetbare producten.
De Moestuinhuis bevat diverse eetbare producten. Foto:

Open Tuinendag

BARENDRECHT - De deelnemende tuinen van de Open Tuinendag zijn uitgebreid met een moestuin en een rotstuin.

De Moestuinhuis is gelegen aan Bergeend 12, verscholen achter huizen aan het hofje. De tuin bevat diverse eetbare producten. Tijdens bezoek wordt uitleg gegeven over meerjarige en eetbare gewassen. In deze tuin staan meer dan 200 soorten. Op de Facebookpagina van Het Moestuinhuis Barendrecht is een filmpje te zien van de open dag in 2016.

Aan Het Ruim 27 is een rotstuin gevestigd. De rotstuin bestaat uit verschillende delen. Een met grond, zand en grind opgehoogd perk met serengettikeien en een looppaadje, een perk met lavabrokken met hoogteverschillen tot negentig centimeter en een Japanse hoek compleet met bamboe, een waterval, een bruggetje, lantaarntjes en de blikvanger bamboe met de Latijnse naam Phylostachys Aureosulcata Aureocaulis. Het bamboe is vier meter hoog en heeft duimdikke knalgele stengels. Daarnaast staan er 25 verschillende soorten miniatuurboompjes.Tijdens een bezoek word informatie verstrekt over de begroeiing in de rotstuin; winterhardheid, bloeitijd, bladvorm, kleur en hoogte.

De Open Tuinendag wordt gehouden op zaterdag 1 juli en start om 10 uur. Iedereen is welkom de tuinen te komen bezichtigen. Aanmelden voor het openstellen van een eigen tuin kan bij Paul van den Broek via paul@vdbroekbdr.nl of 0180-690392.