Vele verschillende kunstvormen en stijlen waren te zien; schilderijen, keramiek, beelden van steen en hout, grafisch werk, glaskunst, smeedwerk en fotografie.
Vele verschillende kunstvormen en stijlen waren te zien; schilderijen, keramiek, beelden van steen en hout, grafisch werk, glaskunst, smeedwerk en fotografie. Foto:

Zonnige kunstmarkt in dorpskern

BARENDRECHT - Zaterdag 17 juni vond de 32e editie van de Barendrechtse Kunstmarkt plaats. De locatie oude dorpkern was nieuw voor het de kunstenaars en het publiek.

Toch is dit de plaats waar 32 jaar geleden de eerste kunstmarkt werd georganiseerd. Nu is dit evenement via de Middenbaan en het gemeentehuisplein weer terug op deze plaats. Al snel was duidelijk: de locatie en het evenement passen prima bij elkaar.
Jo Polak en René Baan hebben weer gezorgd voor een prettige mix van kunstenaars en hun zelfgemaakte werk. Ze selecteren de deelnemers op kwaliteit en originaliteit.

Dit zorgt ervoor dat het geïnteresseerde publiek altijd een mooi en origineel kunstwerk kan vinden. Vele verschillende kunstvormen en stijlen waren te zien; schilderijen, keramiek, beelden van steen en hout, grafisch werk, glaskunst, smeedwerk en fotografie.
Het publiek wist de nieuwe kunstlocatie ook goed te vinden. Met name in de middag was het gezellig druk en werd goede zaken gedaan. Ook de kunstenaars op het plein bij de watertoren en in de zaal De Ontmoeting naast de Dorpskerk konden ook rekenen op veel belangstelling. De horeca op het Doormanplein en in de Ontmoeting zorgde ervoor dat tijdens een wandeling over de markt een stop voor een verfrissing op een van de terrassen kon worden gemaakt.