De organisatie van het Sportcafé werden in het zonnetje gezet.
De organisatie van het Sportcafé werden in het zonnetje gezet. Foto:

Pluim voor sportvrijwilligers

BARENDRECHT – Locoburgemeester Dirk Vermaat reikte woensdag 14 juni tijdens de zesde editie van het Sportcafé de Barendrechtse pluim uit aan Rowan Huijgen en Leon van der Wilk. Zij kregen deze Pluim voor hun vrijwilligerswerk op sportgebied, onder andere voor de organisatie van het Sportcafé. Vanaf de start hebben zij de organisatie op zich genomen. Daarnaast hebben zij grote inspanningen verleend voor hun eigen verenigingen: GVB (Rowan) en Tennisvereniging Barendrecht (Leon).
Organisatoren Rowan Huijgen en Leon van der Wilk hadden ditmaal voor het actuele thema de gezonde sportkantine gekozen. Lili en Wilfred Genee hielden een presentatie over Vullen of Voeden. Om het argument dat gezonde voeding ook lekker kan zijn, kon van gezonder hapjes geproefd worden. Na afloop ondertekende wethouder Van der Linden samen met Lili Genee een intentieovereenkomst om de gezonde sportkantine te stimuleren.
De Sportcafé-bijeenkomsten worden eenmaal per half jaar georganiseerd, waarbij iedere keer een andere sportvereniging optreedt als gastheer. Deze keer was BVV gastheer. Aan het woord kwam onder andere BVV/bestuurslid Piet Schadee en Jos Vis interviewde voetballers Finn Stokkers en Anwar El Ghazi. Tevens onthulde wethouder Van der Linden met Rowan en Leon het nieuwe Sportcafélogo. Aan het einde van de avond was er de traditionele sportquiz. De Sportcafé-wisseltrofee werd gewonnen door Simon Kelder.