Zaterdag 1 juli doet de kerktuin mee aan Open Tuinendag.
Zaterdag 1 juli doet de kerktuin mee aan Open Tuinendag. Foto:

Openstelling kerktuin


BARENDRECHT - Vrijwilligers hebben achter de vijf eeuwen oude Dorpskerk een tuin aangelegd met bomen, struiken en planten waarover in de bijbel wordt geschreven.
De tuin is ontworpen in de vorm van een lemniscaat (een liggende acht, symbool van oneindigheid) en functioneert nu als plaats voor ontmoetingen, meditatie, muziekuitvoeringen en exposities.

In de kerktuin zijn een stiltehoek en een gedenkhoek verwerkt. De laatste wordt soms bij de zondagse eredienst betrokken, een symbolische muurschildering van de Levensweg markeert de gedenkhoek. Als bedehuis en cultureel centrum heeft de Dorpskerk met de tuin een

aanvulling gekregen. Bovendien wordt het historische centrum van Barendrecht verrijkt met een nieuwe attractie.

De kerktuin is open voor bezoekers van april tot oktober op zaterdagmorgen van 10 tot 12 uur. Gastvrouwen zijn dan aanwezig voor informatie en toelichting. De tuin is voor groepen na afspraak toegankelijk voor een educatieve toer of wandelingen.

Zaterdag 1 juli is de kerktuin tijdens de Open Tuinendag open van 10 tot 16 uur. Er worden dan tevens stekjes verkocht van de aanwezige begroeiingen. Zondag 2 juli wordt in de tuin een semi-klassiek concert gehouden van 11.30 tot 12.15 uur.