Afbeelding

Activiteiten Historisch Genootschap

vrijdag 15 september 2017 10:00 tot zaterdag 16 september 17:00

HEERJANSDAM - Historisch Genootschap Heerjansdam houdt vrijdag 15 en zaterdag 16 september haar jaarlijkse foto-expositie en een tentoonstelling van waardevolle voorwerpen, verband houdend met het jaarthema 'Kinderspelen en spellen'. 

Dit sluit aan op het jaarthema van het landelijk monumentenweekend 'Boeren, Burgers en Buitenlui'.  Het Genootschap wil heel graag de jeugd laten kennismaken met de spellen van vroeger, zoals  knikkeren, hoepelen, hinkelen, tollen en steltlopen. Daarvoor heeft men de hulp nodig van opa's en oma's die nog weten hoe het moet en willen komen aanmoedigen. En ouders die hun kinderen willen begeleiden en enthousiast willen maken.

Wie oude spellen heeft en die voor een zaterdag beschikbaar willen stellen, wordt gevraagd zich te melden. Knikkers, hoepels, tollen, stelten zijn welkom. Het feest zal plaatsvinden op het kerkplein voor de historische Dorpskerk aan de Molenweg in Heerjansdam. Wie iets wil uitlenen, kan contact opnemen met Joop Wiekeraadt via 078-6771290 of dendijk@hetnet.nl.