Afbeelding

Cursus acteren met stem

donderdag 22 maart 2018 19:30

BARENDRECHT – In Het Kruispunt wordt vanaf maart een cursus stemacteren gegeven. Onderwerpen die aan bod komen: Het inspreken van verschillende producties. Het stemacteren (inspreken van karakters) in tekenfilms. Stemtechniek/stemgebruik. Geloofwaardig en overtuigend overkomen. De thuisstudio: wat hebben cursisten nodig om thuis aan de slag te kunnen? De professionele studio: hoe gaat het er daaraan toe en hoe wordt een stemacteur geregisseerd? Hoe pakt een beginnend stemacteur het aan, hoe zet men zichzelf in de markt?

De cursus wordt gegeven door ervaren stemacteurs die professioneel en beroepsmatig actief zijn in de verschillende disciplines van het stemacteren. Daarnaast verzorgen een logopediste en een ervaren geluidstechnicus/producent onderdelen van de cursus.

Per avond zijn altijd twee tot drie trainers aanwezig om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht. De avonden zijn grotendeels praktijkgericht. Het vak van stemacteur is immers alleen te leren door veel te oefenen en eerlijke feedback te krijgen

Deze cursus is geschikt voor iedereen vanaf achttien jaar met een interesse in stemacteren. Vooraf zal een korte telefonische intake plaatsvinden. Bij deze intake wordt ingegaan op de motivatie en de verwachtingen.

Er zijn lessen op 22 en 29 maart, 5, 12, 19 en 26 april, 17, 24 en 31 mei  en 7 juni. De lessen worden van 19.30 tot 21.45 uur gegeven in Het Kruispunt. De cursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen, minimaal acht personen. Meer informatie en aanmelden:

www.meermetjestem.nl.