Afbeelding

DJ-les bij CultuurLocaal

woensdag 21 maart 2018 15:30

BARENDRECHT - In de Baerne klinkt al sinds jaar en dag muziek in vele stijlen, van klassiek tot modern en van zacht tot hard. Vele kinderen en volwassenen werken in aan Buitenlandse Baan 1 aan hun vaardigheden als zanger/zangeres of op diverse instrumenten waarop CultuurLocaal lessen aanbiedt. Binnenkort klinkt er een nieuw geluid: De MixMeester gaat DJ-lessen verzorgen.

Coördinator Wim Soeters kwam Hugo van Oortmerssen van De MixMeester tegen bij het Cultureel Café in Het Kruispunt begin februari. Ze vonden elkaar in het idee om DJ-lessen in Barendrecht aan te bieden. ,,Het is een interessante aanvulling op ons aanbod. Door de lessen binnen CultuurLocaal te organiseren ontstaan er ook mogelijkheden om DJ's met livemuziek te gaan combineren", aldus Wim Soeters.

Hugo van Oortmerssen is zelf actief als DJ, maar daarnaast gediplomeerd geluidstechnicus en ook bezig als producer en docent. ,Ik vind het leuk om jonge mensen te begeleiden. Je kan als DJ je eigen muzikaliteit ontwikkelen zonder een instrument te hoeven leren bespelen. Dat is voor sommige mensen een aantrekkelijk idee."

Ter introductie is er woensdag 21 maart van 15.30 tot 16.30 uur in De Baerne een gratis kennismakingsworkshop 'Mixen als een DJ' zijn voor jongeren van tien tot achttien jaar. Er is plaats voor maximaal tien deelnemers. Aanmelden kan via miranda@cultuurlocaal.nl. www.cultuurlocaal.nl.