Afbeelding

Film: "Le Fils de l'Autre" (2012)

donderdag 22 maart 2018 20:00

BARENDRECHT - Donderdag 22 maart wordt in de Triomfaterkerk om 20 uur de film Le Fils de l'Autre vertoond. Het verhaal: Achttien jaar geleden is bij een hevig bombardement in het ziekenhuis in Haifa een fout gemaakt. In de hectiek van de ontruiming zijn twee baby's (Joseph en Yacine) omgewisseld. Zo zijn ze bij de verkeerde ouders terechtgekomen en opgegroeid. Als de jongens achttien zijn, komt de dokter achter de omwisseling. Namens het voltallige ziekenhuispersoneel biedt hij zijn excuses aan.

De verslagenheid is groot. De twee vaders verlaten vrijwel direct boos en onthutst de spreekkamer, terwijl de twee moeders toenadering zoeken tot elkaar om hun verdriet te verwerken. De situatie wordt nog eens extra bemoeilijkt door het feit dat Joseph een joodse Israëliër is en Yacine een Palestijn van de Westelijke Jordaanoever. Daar meteen al die grote vraag: kun je nog houden van het kind dat plotseling het kind is van je vijand? En hoe gaan de jongens er mee om? Een hartverscheurende film over onrecht en vergeven.

Er is een collecte bij de uitgang. De film wordt ingeleid door Maarten van Boekel. Voor inlichtingen kan men hem mailen via mvb34@outlook.com.