Afbeelding

Bieblabs in Het Kruispunt

woensdag 25 april 2018 15:00

BARENDRECHT - Elke woensdag is er in het Bieblab een workshop. Bouwen, stop motion film, green screen, 3D-printen en nog veel meer. Deze workshops zijn voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar.  

Bieblab #18: Het thema van woensdag 25 april is stop motion. Stop motion is een simpele filmtechniek waarbij je, door veel foto's achter elkaar te zetten, een bewegend beeld krijgt. Bedenk een verhaal, zoek spullen en ga filmen. Het filmpje komt op YouTube. Deelnemers zijn welkom van 15 tot 17 uur in Bibliotheek Het Kruispunt.

Bieblab #19 is op woensdag 2 mei. Deelnemers gaan bouwen met Lego. Met dit bekende kinderspeelgoed is bijna alles te maken. Van 15 tot 16.15 uur zijn kinderen welkom in de open werkplaats. Ze gaan een werkend gemotoriseerd model maken.

Bieblab #20 draait woensdag 9 mei om 3D-ontwerpen. Hiervoor gebruiken deelnemers het programma Tinkercad. Een docent van LexLab zal  hierbij helpen. Uiteraard mogen kinderen hun kunstwerk naderhand meenemen. Is het printen nog niet klaar? Geen probleem. Later ophalen kan ook. Wie mee wil doen, is van 15 tot 17 uur welkom in Bibliotheek Het Kruispunt.

Meedoen aan de workshops kost 3,50 euro en aanmelden kan via www.debibliotheekaanzet.nl. Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. Men hoeft geen lid te zijn.