<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
  • Alles
  • (54)
    Evenement

Filmavond in Carnisse Haven

woensdag 16 mei 20:00 uur

BARENDRECHT - In Carnisse Haven is woensdag 16 mei een filmavond. De kerk is te vinden aan Noordersingel 30 te Barendrecht. De filmavond wordt georganiseerd door de protestantse wijkgemeente. De film 'Babettes Feast' wordt vertoond. De avond begint om 20 uur.

In de wijkgemeente worden meerdere avonden georganiseerd rondom het thema 'aan tafel', dat onder meer gaat over de viering van het Heilig Avondmaal en omdat waar mensen samen aan tafel gaan vaak eendracht en ontmoeting is.

In Babette's Feast is dat ook het geval. De film speelt zich af aan het begin van de negentiende eeuw aan de verlaten kust van Denemarken, waar Martina en Philippa wonen, twee dochters van een strenge protestantse dominee die elke vorm van aards genot afkeurt. Op een dag arriveert de mysterieuze Babette in het dorp. Zij is Frankrijk ontvlucht.

De zussen bieden Babette onderdak, in ruil voor huishoudelijk werk. Na veertien jaren van hard werken krijgt Babette bericht dat ze de loterij heeft gewonnen. Ze besluit een echt frans feestmaal te organiseren voor de dorpsbewoners. Het wordt een feest dat bij de genodigde vrome dorpelingen nog lang zal nazinderen, waarbij Babette alles geeft zonder er iets voor terug te verlangen.

De avond is bedoelt om mensen aan het denken te zetten en er is na de film gelegenheid hierover met elkaar van gedachten te wisselen tijdens de borrel. Toegang is gratis. Er is een collecte om de onkosten te bestrijden. Meer informatie en aanmelding: vispaul@gmail.com.


deel deze activiteit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>