Roparunner worden in Barendrecht altijd warm onthaalt.
Roparunner worden in Barendrecht altijd warm onthaalt. Foto: Leonie Gravesteijn

Bieb in teken Roparun

donderdag 17 mei 2018 10:30

BARENDRECHT - Verkeersregelaar Johan Terdu schuift donderdag 17 mei aan bij 'Koffie met…' in bibliotheek Het Kruispunt om te vertellen over zijn vrijwilligerswerk en zijn rol tijdens de Roparun. Op zaterdag 19 mei kan er voor het green screen een foto worden gemaakt met de Roparun of een andere marathon als achtergrond.
Johan Terdu is de oprichter van stichting VKRB (Verkeersregelaars Barendrecht) en coördinator van Buurtpreventie. Tijdens de Koffie met… vertelt hij over het werk van zijn stichting en legt hij uit hoe je een groot evenement, zoals de Roparun van 21 mei, in goede banen kan leiden. Terdu was genomineerd voor de titel Barendrechter van het jaar 2017. Hij is in de bibliotheek van 10.30 tot 12 uur. De toegang is gratis en men kan zo binnenlopen.
Op zaterdag 19 mei van 14 tot 16.30 uur kan men als een echte hardloper op de foto in de bibliotheek. Wie voor het green screen gaat staan komt op de foto alsof hij of zij mee heeft gelopen in een marathon. Niet alleen de Roparun, maar ook de marathon van Rotterdam, New York of Berlijn kunnen als achtergrond worden gebruikt. Voor een finishlint, hesje met startnummer én hardloopkleding wordt gezorgd. De foto, waarvan de opbrengst naar de Roparun gaat, kan men naderhand kopen. Iedereen kan vrij binnenlopen. Kijk voor onze alle activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.