Afbeelding

Vouwvliegtuigen maken

woensdag 25 juli 2018 10:30

BARENDRECHT - Met het nieuwe Bieblab programma hoeven kinderen zich niet te vervelen deze zomer. Er staan deze zomer weer nieuwe Bieblabs op het programma, waarbij men allemaal leuke nieuwe dingen leert. De Bieblabs zijn elke woensdag van 10.30  tot 12 uur tijdens de zomervakantie. Aanmelden kan via www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Het nieuwe vliegen op woensdag 25 juli
Tijdens deze workshop gaat men aan de slag met vouwvliegtuigen. Maak ze beter, sneller en zorg dat ze verder vliegen. Het klassieke vouwvliegtuigje, maar dan anders. Samen met LeXlab maakt men hét perfecte vliegtuigje. Natuurlijk mag het kunstwerk na de workshop mee naar huis. Er wordt ook een echte waterraket afgeschoten op het plein voor Het Kruispunt. Kinderen van acht tot en met twaalf jaar zijn van harte welkom, de kosten zijn 3,50 euro.

Bouw je eigen bunker in Minecraft op woensdag 1 augustus
In de Tweede Wereldoorlog werden bunkers door de Duitsers gemaakt en gebruikt. Tijdens dit Bieblab bouwt men zelf een bunker in Minecraft. In teams van twee personen wordt aan de slag gegaan. Een docent is aanwezig om te helpen, maar ze gaan ervan uit dat deelnemers wel eens met Minecraft gewerkt hebt. Kinderen van zes tot en met twaalf jaar jaar kunnen de uitdaging aangaan. Deze workshop is gratis.

De Bibliotheek altijd dichtbij
De Bibliotheek AanZet is de lokale, vrije toegangspoort tot kennis en informatie. Men kan er zichzelf ontwikkelen, anderen ontmoeten, kennis delen én boeken en andere materialen lenen. Iedereen kan terecht in alle vestigingen van de Bibliotheek AanZet, maar ook online kunnen leden reserveren, verlengen én materialen van andere bibliotheken aanvragen. Zo is de hele collectie met gemak binnen handbereik. Offline, en online. Actuele informatie over het totale aanbod van de Bibliotheek AanZet is te vinden op www.debibliotheekaanzet.nl.