Afbeelding

Knutselen en klauteren in Jeugdland

dinsdag 21 augustus 2018 9:30

In de laatste week van de zomervakantie is er weer Jeugdland in sporthal De Fakkel. De Stichting Evenementen Ridderkerk (SER) presenteert vier dagen lang veel doe- en creatieve activiteiten voor kinderen.
Onder meer een timmerhoek, naaiatelier en bloemschikken behoren tot de vaste waarden van Jeugdland Ridderkerk. Daarnaast zijn er altijd nieuwe activiteiten. Op knutselgebied hebben de dames van de werkgroep weer hun best gedaan om diverse nieuwe dingen te kopen. Op de knutseltafels kunnen de Jeugdlandbezoekertjes boetseren met foamklei, werken aan een origineel notitieblokje en hun eigen springende kikker maken. Daarnaast kunnen krastekeningen de mooiste kunstwerken opleveren. Met Krimpey kunnen de kinderen sleutelhangers met hun favoriete sporten. Als extra attractie is er op donderdag een "Lach je Lens" fotohokje, waarin de kinderen de vreemdste foto's kunnen laten maken.
Voor beweging zorgt Jeugdland traditiegetrouw ook. De vaste onderdelen als Digi-Dance, Bungee-trampoline en de Aqua-rollers zorgen ook dit jaar voor vertier. Buiten wordt er dit jaar ook een heuse klimtoren van negen meter hoogte opgetrokken. Voor de allerkleinsten is er dit keer binnen onder meer een heus draaimolentje. Verder zijn er weer verschillende springkussens. Voor de grotere jeugd is er Slingerbal. Daarbij moet men op een springkussen proberen om elkaar met een bal van een verhoging te krijgen. Verder is er een naar alle kanten draaiende Twistladder die het moeilijk maakt om 'boven' te komen.
Op de laatste dag van Jeugdland is het traditionele Ridderkerks kampioenschap 4 op 'n rij. Na de voorrondes op de normale uitvoeringen van dit spel worden de finales op een grotere versie gespeeld.
Jeugdland 2018 is van dinsdag 21 augustus t/m vrijdag 24 augustus van 9.30 tot 16.00 uur (op vrijdag tot 15.30 uur). De toegangsprijs is € 2,50 per dag of een 4-dagenkaart voor € 7,50. Vrijwilligers die een handje willen helpen kunnen zich 's ochtends rond 9.00 uur melden in de sporthal.