Logo deschakelbarendrecht.nl
  • Alles
  • (2)
    Evenement

Viering zestig jaar Oranjespeeltuin

zaterdag 13 oktober 11:00 uur

BARENDRECHT - In 2018 bestaat de Oranjespeeltuin zestig jaar. Dat wordt zaterdag 13 oktober gevierd. Iedereen is die dag vanaf 11 uur van harte welkom. De hele dag worden er verschillende activiteiten aangeboden waaraan iedereen kan deelnemen, zoals een knutselactiviteit, een speurtocht en als afsluiter om 16 uur een loterij georganiseerd door vrijwilligers. Het team van de Oranjetuin hoopt velen te mogen begroeten. Zij raden bezoekers aan op de fiets of lopend te komen. Wie toch met de auto komt bereikt de Oranjespeeltuin via de Ziedewijdsedijk en het Willem Alexanderplantsoen.

Om klokslag 12 uur is er een officieel moment waarbij de laatste aanwinst in de speeltuin wordt geopend. Al vele kinderen hebben er deze zomer gebruik van gemaakt. De voorzitter en wethouders Reshma Roopram en Cees Schaap openen het speeltoestel. Na dit officiële moment gaat het wisselende programma van start. Denk hierbij aan een theaterworkshop en een sportieve, muzikale activiteit. De opbrengst van de loterij komt ten goede aan het voortbestaan van de speeltuin.

De Oranjespeeltuin is een vereniging die zestig jaar actief is in Barendrecht. Verscholen tussen het groen is het de plek waar kinderen in de leeftijd van twee tot elf jaar zich kunnen uitleven. Vies worden, op ontdekking gaan en met een klein beetje uitdaging. Door leden en de inzet van vrijwilligers is het voortbestaan van de speeltuin al zestig jaar geborgd. Het bestuur hoopt dat dat nog vele jaren zo mag blijven. De speeltuin is gevestigd aan Amaliaplantsoen 1.


deel deze activiteit