OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Golden Circles in Carnisse Haven

zaterdag 17 november 2018 20:00

BARENDRECHT - Sinds 2016 organiseert commissie Cultuur Carnisse Haven een aantal concerten per jaar voor belangstellenden in en rond Barendrecht. De muziekstijlen zijn breed en gevarieerd.  Zaterdag 17 november verwelkomt de commissie in Carnisse Haven het Golden Circle Ensemble onder leiding van John Bakker. Aanvang 20 uur.

Het Golden Circle Ensemble bestaat uit jonge mensen van verschillende nationaliteiten studerend of net afgestudeerd aan het conservatorium. Het ensemble heeft als doel door muziek de harten van mensen te raken. Met elkaar proberen zij bezoekers te laten voelen wat muziek kan doen. Daarvoor zijn de aria's en koorwerken, die met alleen deze solisten gezongen worden, uitermate geschikt. Dirigent John Bakker werkt als 'director of music' bij de Amerikaanse Protestantse Kerk te Den Haag. De organist is André de Jager. Violist Leonid Nikishin zal eveneens een bijdrage leveren. Het ensemble wordt bijgestaan door een scratchkoor van stichting Golden Circles Music Productions. Dat koor oefent op zaterdagmorgen. 's Ochtends ontmoeten ze elkaar voor het eerst: van 9.30 tot 12 uur worden er vijf koorwerken ingestudeerd, in dit geval twee werken uit het Requiem van Fauré en enkele Negro Spirituals. Iedereen kan hieraan deelnemen. Aanmelden kan via reservering@goldencirclesmp.nl en www.goldencirclesmp.nl. De kosten bedragen 25 euro per persoon.

Kaarten voor het concert zijn vanaf 24 oktober in de voorverkoop verkrijgbaar bij The Read Shop (Middenbaan 82), Kruithof Optiek (Van Beuningenhaven 37) en via de koster van Carnisse Haven (Noordersingel 30). Reserveren kan ook via reservering.carnissehaven@gmail.com. Een kaartje kost vijftien euro, voor jongeren tot zestien jaar vijfeuro, inclusief consumptie in de pauze. Aan de deur geldt een toeslag van 2,50 euro per kaartje.