Afbeelding

Kerstwandeling: Bethlehem in Barendrecht

vrijdag 21 december 2018 18:30

BARENDRECHT - Voor de zevende keer mag Hart voor Barendrecht dit jaar de kerstwandeling 'Bethlehem in Barendrecht' organiseren. De wandeling vindt plaats op vrijdag 21 december en voert deelnemers dit jaar door de Muziekwijk. Er kan tussen 18.30 en 19.15 uur worden gestart vanaf de parkeerplaats bij sporthal Aksent (Bachlaan 12). De wandeling duurt ongeveer 45 minuten en eindigt bij de Immanuelkerk.

De route is op verharde paden, voor kinderwagens en rolstoelen goed begaanbaar. De wandelaars, van jong tot oud, lopen via een sfeervol verlichte route langs taferelen die het kerstverhaal uitbeelden. De taferelen beelden de situatie uit van mensen die leefden ten tijde van keizer Augustus, die bevel gaf dat iedereen moest worden ingeschreven. Aan het eind van de wandeling is er warme chocomel met koek en worden er onder begeleiding van een band in de Immanuelkerk kerstliederen gezongen. Kinderen kunnen een lampion meenemen.

De voorbereidingen zijn al enkele maanden in volle gang en alle spelers voor de taferelen zijn bekend. Er is zelfs een nieuw tafereel in de route opgenomen; ook Zacharias en Elisabeth (zie foto) zijn er klaar voor. Meer informatie is verkrijgbaar bij Loek van Doorn via 0180-622296 en l.vandoorn@hartvoorbarendrecht.nl.