Afbeelding
Foto: Henk Visscher

Studieavond Jaap de Vreugd

dinsdag 12 februari 2019 20:00

In de Maranathakerk is dinsdag 12 februari een studieavond met dominee Jaap de Vreugd, spreker van Christenen voor Israël. Het onderwerp is: 'Met Israël naar de toekomst'. De bijeenkomst vindt plaats aan Dorpstraat 178a in Barendrecht. De aanvang is om 20 uur. De toegang is gratis.

Over het thema: 'Aangrijpend en indringend zijn de laatste hoofdstukken van de profetieën van Zacharia. Ze handelen over de laatste fase van de eindtijd, de glorieuze doorbraak van het Koninkrijk van God in de verschijning van de Messias. Alles blijkt zich toe te spitsen op de strijd om Jeruzalem, de plek waarvan God eenmaal gezegd heeft dat Zijn Naam daar tot in eeuwigheid wonen zou. Als het de macht van de duisternis lukt die plaats in te nemen, slaagt hij erin het centrum van Gods handelen uit te schakelen. Als Gods hoofdkwartier is uitgeschakeld, dan is het gedaan met de macht van de Eeuwige. Gezien alle tumultueuze ontwikkelingen in onze dagen is de vraag gewettigd of wij mogelijk al heel dicht bij deze ontknoping gekomen zijn. In deze lezing enkele opmerkingen over Zacharia 12 - 14, we kunnen uiteraard niet uitvoerig op alle details ingaan. De details laten we aan God over, en we treden niet buiten onze menselijke maat.'

Jaap de Vreugd was als hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor Israël. Hij maakt deel uit van de redactie van Israël & de Kerk en publiceert geregeld in dit theologisch kwartaaltijdschrift. Ook is hij als redactielid en schrijver verbonden aan Profetisch Perspectief, een kwartaalblad dat inzoomt op geschiedenis en actualiteit.