Logo deschakelbarendrecht.nl
  • Alles
  • (2)
    Evenement

Er zit muziek in Carnisse Haven

zondag 17 februari 16:00 uur

Foto: Rens Bok

BARENDRECHT – Commissie Cultuur Carnisse Haven nodigt iedereen uit voor de uitvoering van het muziekstuk 'Duif of Havik' in Carnisse Haven, Noordersingel 30, op zondag 17 februari. Het oratorium vertelt het bijbelverhaal van Jona en wordt uitgevoerd door interkerkelijk koor Salem uit Ridderkerk onder leiding van Dirk Zwart. De aanvang is 16 uur.

Het onderliggend thema is de botsing van liefde en gerechtigheid (genade en wet): welke van die twee moet vooropstaan? Het verhaal van Jona biedt spanning die de muziek hoorbaar maakt door de afwisseling in sfeer. Tedere delen volgen op dreigende, gloedvolle klanken initiëren een uitgesproken jazzy toon. Aan het begin, in het midden en aan het slot mogen aanwezigen meezingen. Een stem leest de bijbeltekst die uit vier korte hoofdstukken bestaat. Een oratorium in een nieuw jasje: een kerk-muzikaal zangstuk rondom een bijbelverhaal, met teksten geschreven door dominee Martin de Geus.

Martin de Geus is predikant van Protestantse Gemeente De Levensbron in Ridderkerk. Als achttienjarige stopte hij met de opleiding Leerling Psychiatrisch Verpleegkundige om Theologie te gaan studeren. De aandacht voor de mens in zijn trots en misère bleef en werkt ook door in zijn bijzondere belangstelling voor bijbelse personen. Het doel van De Geus is om de personages uit lang vervlogen tijden als hedendaagse tijdgenoten en getuigen tot spreken te brengen. Componist Dirk Zwart zorgde voor de muzikale verwerking.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij The Read Shop (Middenbaan 82), Kruithof Optiek (Van Beuningenhaven 37) en bij de koster van het kerkelijk centrum. Bestellen en meer informatie ook via reservering.carnissehaven@gmail.com. Een kaartje kost vijftien euro. Iedereen tot zestien jaar heeft gratis toegang. Aan de deur geldt een toeslag van 2,50 euro per kaartje.


deel deze activiteit