Logo deschakelbarendrecht.nl
  • Alles
  • (2)
    Evenement

Salem in Barendrecht

zondag 17 februari 16:00 uur

BARENDRECHT - Interkerkelijk koor Salem uit Ridderkerk onder leiding van Dirk Zwart brent zondag 17 februari een muziekverhaal ten gehore in Carnisse Haven, Noordersingel 30. Aanvang is 16 uur.

Het koor is opgericht op 12 maart 1987 en telt gemiddeld 45 leden. Het zingt liturgische kerkmuziek met een licht klassieke toon. Het koor heeft inmiddels vijf oratoria op haar naam. Het oratorium is ontstaan in de 17e eeuw en betekent in ruime zin 'Bijbels muzikaal drama'. Bijbellezingen die met liederen, muziek en beelden worden afgewisseld.

Het koor voert 'Duif of Havik' uit, dat het bijbelverhaal van Jona vertelt. Het oratorium wordt begeleid door Jan van Dijk (orgel), Dirk Zwart (piano) en Monique Kruijdenberg (klarinet). De lezingen worden verzorgd door Anne-Mieke van Oost.

Het verhaal heeft een bijzondere betekenis voor kerkelijk centrum Carnisse Haven. Vorig jaar is een gebrandschilderd raam onthuld als afscheidscadeau voor dominee Joma Boers, met hetzelfde thema. Een foto van het raam, dat is ontworpen door kunstenaars Marianne Verhoeff en Wim Nunninga, is op een kaars gezet. Na afloop van het oratorium zijn deze kaarsen verkrijgbaar. De netto-opbrengst hiervan komt ten goede aan het werk van stichting SHIF. Dat is een nieuw diaconaal project van wijkgemeente Carnisse Haven (www.shif.nl).

Kaarten voor de uitvoering zijn nog verkrijgbaar bij The Read Shop (Middenbaan 82), Kruithof Optiek (Van Beuningenhaven 37) en de koster van Carnisse Haven. Bestellen kan via reservering.carnissehaven@gmail.com. Volwassenen betalen vijftien euro. Tot zestien jaar is de toegang gratis. Aan de deur geldt een toeslag van 2,50 euro. De muzikale middag wordt georganiseerd door commissie Cultuur Carnisse Haven, die met een gevarieerd programma van concerten culturele activiteiten onder de aandacht wil brengen. 


deel deze activiteit