Logo deschakelbarendrecht.nl
  • Alles
  • (2)
    Evenement

Filmavond 'All is lost'

woensdag 15 mei 20:00 uur

BARENDRECHT - In Carnisse Haven wordt woensdag 15 mei de film 'All is lost' vertoond. Er zijn veel films waarin water een bijzondere rol speelt. Vaak speelt het een dreigende, beangstigende of zelfs verwoestende rol. Veel van deze films laten zien dat de mens nietig is in de strijd tegen een krachtig natuurelement als water.

In 'All is lost' gaat het ook om een strijd tegen de elementen. De film vertelt het verhaal van een man wiens zeiljacht in botsing komt met een zeecontainer, waarna hij moet zien te overleven op een beschadigd schip dat afstevent op een heftige storm. Lang houdt hij stand; ook als hij zijn schip weg ziet zinken in de golven redt hij zichzelf op zijn reddingsvlot. Maar uiteindelijk lijken al zijn pogingen op niets uit te lopen en laat hij zich moedeloos wegzinken in het water. Juist op het moment dat hij het zelf niet meer kan en de moed opgeeft, is er een onverwachte wending.

De film wordt voor- en nabesproken, omdat er verschillende lijnen te trekken zijn naar het wereldbeeld, kapitalisme en godsbeeld. De film start om 20 uur in Carnisse Haven, Noordersingel 30 te Barendrecht. De toegang is gratis. Er is een collecte om de onkosten te bestrijden.


deel deze activiteit