Logo deschakelbarendrecht.nl
  • Alles
  • (2)
    Evenement

64e wandeltocht van cwsv Marijke

zondag 26 mei 7:00 uur

RIDDERKERK - De voorbereidingen voor de jaarlijkse Marijkewandeltocht in Barendrecht zijn in volle gang. De wandelsportvereniging c.w.s.v.Marijke zal de tocht weer vanuit Sporthal Waterpoort laten starten. De vereniging hoopt op mooi wandelweer zodat er wederom veel wandelaars naar Barendrecht komen om van de prachtige natuur te genieten. Met prachtige parkoersen door de natuurgebieden langs de Oude Maas, waarin de Rhoonse- en Carnissegrienden en belangrijke plaats innemen, en een voortreffelijke organisatie, probeert Marijke de wandelaars te interesseren. De wandelingen die de vereniging uit zet zijn niet alleen voor de ervaren wandelaars. Zij bieden ook de recreatieve wandelaar de gelegenheid op een kortere afstand van bv. 7½ - 15, of 20 kilometer te genieten van het in deze tijd van het jaar prachtige griendengebied aan ten zuiden van Rotterdam.

Sporthal Waterpoort, gelegen aan het Middeldijkerplein te Barendrecht, is een prima uitvalbasis voor deze wandeltochten. De sporthal is, met een halte van tramlijn 25 voor de deur, uitstekend te bereiken vanuit Rotterdam. Ook is het mogelijk deze locatie per bus te bereiken. De bushalte van lijn 182 (Zuidplein/Barendrecht) ligt op ongeveer 750 meter van de start. De vereniging hoopt op zaterdag 26 mei, buiten de trouwe wandelaars die deze goed georganiseerde wandeltoch al jaren mee wandelen, ook de bewoners uit de nieuwe wijken van Barendrecht en Rhoon te mogen begroeten.

Ondanks het succes van vorig jaar heeft de organiserende commissie ervoor gekozen om in de omgeving van Rhoon, waar het gebied langs de jachthaven en de Zegenpolder wordt gesaneerd, een wijziging in het parkoers door te voeren. Ze wandelen dit jaar opnieuw eerst in de richting van Rhoon en Poortugaal, de 55 km gaat daarna door naar Hoogvliet en trekt door het Ruige-plaatbos, gelegen tussen de nieuwe Botlekbrug en de Spijkenissebrug. Daarna voert de route terug richting Poortugaal om weer aan te sluiten op de route van de 40 km en later de 30, 20 en 15km. De 7½ km is echt een afstand om met kinderen te lopen.

Uiteraard is er voor deze wandeltocht, voor het die daar belangstelling voor hebben, weer een mooie medaille te behalen. Maar ook aan een mooi plaatje voor het wandelboekje dat door veel wandelaars wordt bijgehouden is gedacht. Ze bieden de wandelaars:

parkoersen die zoveel mogelijk autovrij zijn;

langs de route zijn verschillende verzorgings-posten;

de gehele dag zijn er parkoersbegeleiders en EHBO'ers op de fiets die de wandelaars ten dienste staan;

uitgebreide en duidelijke parkoers-beschrijvingen;

indien men dat wenst een speciaal vervaardigde medaille

Startbureau vanaf 06:30 uur open, Sporthal Waterpoort, Middeldijkerplein 9 2993 DL Barendrecht-Carnisselande

Starttijden:

55km 07:00 – 08:00u        40km 0700   – 09:00u

30km 07:00 – 10:00u        20km 07:00 – 13:00u

        

7½km & 15km vanaf 09:30 – 14:00u

        

Inschrijfgeld:          

Met een medaille                  4,50 euro

Zonder een medaille             3,00 euro

Korting voor Bondsleden       0,50 euro

Inlichtingen:

(E-mail) via de website www.wandelsportmarijke.nl


deel deze activiteit