<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
  • Alles
  • (9)
    Evenement

Lichtjesfeest Divali in Het Kruispunt

zondag 13 oktober 14:00 uur

BARENDRECHT – In Het Kruispunt wordt op zondagmiddag 13 oktober door de Stichting Laxmi,  Divali oftewel het lichtjesfeest gevierd.

Divali is afgeleid van het Sanskriet 'Deepavali' dat  'rij lichtjes' betekent. Divali wordt onder andere gevierd vanwege de overwinning van het licht op de duisternis,  symbolisch de overwinning van het goede op het kwade.

Divali wordt in India gevierd op de donkerste dag van het jaar. Het wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven.   Divali staat voor vreedzaamheid, verlichting, pracht en vreugde.

 Stichting Laxmi grijpt dit feest aan om onder meer middels klassieke Indiase dans (Asha Kiran), zang (Berry Damrie) en muziek (Antrix) een presentatie te geven van de Hindoestaanse kunst en cultuur. Voorts wordt deze gelegenheid gebruikt om lokale talenten te presenteren en de verbinding te zoeken met alle Barendrechters.

De entreeprijs is 10 euro, inclusief een consumptie, Indiaas hapje en garderobe. De  presentaties starten om 14.00 uur, maar vanaf 13.00 uur kunnen bezoekers al terecht bij de kraampjes met verschillende (Indiase) koopwaar.

Rond 17.00 zijn de presentaties in de zaal afgelopen. Daarna is er nog gelegenheid tot samenzijn, netwerken,  om een kijkje bij de kraampjes te nemen of een hapje te eten.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterhetkruispunt.nl of bij de kassa van het theater. Meer info vind u op onze facebook pagina Stichting Laxmi of neem contact op   via 06 4072 4062 of via de mail stichtinglaxmi@gmail.com.


deel deze activiteit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>