Afbeelding

Strijkersdag bij CultuurLocaal

zaterdag 12 oktober 2019 15:00

BARENDRECHT - Op zaterdag 12 oktober zijn de strijkers aan zet bij CultuurLocaal. Beginnende en gevorderde violisten en cellisten gaan dan met elkaar aan de slag om verschillende stukken in te studeren en uit te voeren. De dag is een gezamenlijk project van de viooldocenten Madeleine Brozek en Arjan Kik en cellodocente Marije de Jong.

Het beginnersorkest Strijk! heeft eerder dit jaar al twee optredens gegeven, in Carnisse Haven en tijdens het Zomerfeest. Het is de bedoeling om van Strijk! een vaste aanvulling te maken op de muzieklessen bij CultuurLocaal. Door het samenspel krijgen de leerlingen een doel met het leren spelen en samenspel is bovendien goed voor de muzikale ontwikkeling. Voor de Strijkersdag zijn er drie voorbereidende repetities van Strijk! Op 12 oktober komen de kinderen voor het concert bij elkaar voor een laatste repetitie.

Gevorderde leerlingen doen mee in het Strijkersdag Strijkorkest. Dit orkest heeft één voorbereidende repetitie om bekend te raken met de stukken van Purcell, Haydn, Brahms en Bruce. Daarna gaan ze er thuis mee aan de slag. Zij beginnen op 12 oktober al in de ochtend met repeteren, eerst per partij (cellisten, 1e viool en 2e viool) en na de lunch gezamenlijk.

Het afsluitende concert is om 15 uur in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. Dit concert is gratis toegankelijk.

Voor inlichtingen kan men contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven kan via de website www.cultuurlocaal.nl.