Logo deschakelbarendrecht.nl
  • Alles
  • (1)
    Evenement

uilenballen pluizen

dinsdag 22 oktober 14:00 uur

Foto: Aart

De jeugdafdeling van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde houdt  "braakbal pluizen" voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De activiteit vindt plaats in Bibliotheek Carnisselande aan het Middeldijkerplein 248.

Meedoen is gratis.  De starttijden zijn 14 uur en 15.15 uur. Aanmelden kan via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda. (vermeld je naam en voorkeurstijd)

Deelname is beperkt.

Uilen eten muizen met huid en haar op. De onverteerbare botjes en haren worden hierna uitgebraakt in de vorm van een braakbal. Bij de activiteit 'braakbal pluizen' zullen vrijwilligers van de Natuurvereniging uitleg geven over hoe dat nu zit met die braakballen. Daarna begint het echte onderzoekswerk. De kinderen gaan de inhoud van de braakballen uit elkaar pluizen en vergelijken met zoekkaarten. Met de gevonden skeletonderdelen zoals schedeltjes en botjes zou je zo weer een nieuwe muis in elkaar kunnen zetten. Aan het gebit van de muizen kun je zien welke soort muis de uil heeft gegeten. De deelnemers kunnen na het pluizen de piepkleine tandjes in de blootgelegde schedeltjes onder een microscoop bekijken.

Meer info: www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/


deel deze activiteit