• Alles
  • (1)
    Film
  • (10)
    Evenement

Bijeenkomst over Oude Dorpskern

woensdag 20 november 20:15 uur

BARENDRECHT - Het oude centrum van Barendrecht kan veel meer gaan betekenen voor de inwoners van het dorp. Maar dan moeten bewoners, eigenaren en de gemeente nog meer samen optrekken via een 'Erfgoeddeal'. Dat vindt de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. 'Aan de slag met ons erfgoed', is het thema van een bijeenkomst die de vereniging houdt op woensdag 20 november. Iedereen die zich betrokken voelt bij het oude centrum is welkom. Dat geldt zowel voor eigenaren van panden als voor andere belangstellenden.

Verschillende sprekers vertellen welke kansen zijn zien voor het oude centrum van het dorp. Wethouder Reshma Roopram legt uit waarom zij het gebied graag 'de parel van Barendrecht noemt'. Ze vertelt ook hoe ze meer mensen bij het gebied wil betrekken.

Dik Buitenhuis, adviseur erfgoed van de vereniging, vertelt waarom het belangrijk is dat de buurt sinds tien jaar beschermd dorpsgezicht is. 

Simon Hoek, kerkrentmeester van de Dorpskerk ('het Oudste Huis van Barendrecht')  vertelt wat er bij komt kijken om het gebouw in topconditie te brengen en te houden. 

Peter Jongenotter, voorzitter van de vereniging, blikt terug op 10 jaar beschermd dorpsgezicht.

'Aan de slag met ons erfgoed' wordt woensdag 20 november gehouden in de Ontmoeting, de zaal naast de Dorpskerk. Aanvang 20.15 uur. De toegang is vrij.

Meer informatie over de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is te vinden op www.dorpskern-barendrecht.nl


deel deze activiteit