• Alles
  • (1)
    Theater
  • (2)
    Evenement

Bijeenkomst PCOB

dinsdag 14 september 14:00 t/m 16:30 uur

Foto:

BARENDRECHT – De ouderenbond PCOB houdt weer een bijeenkomst.

Op 14 september komt er iemand van Mercy Ships (‘schepen van barmhartigheid’) vertellen over hun werk. Mercy Ships zet ziekenhuisschepen in om levens te veranderen en landen te dienen. Ze streven ernaar om hoop en genezing te brengen naar de vergeten armen.

Het eerste schip van Mercy Ships was de Victoria, gebouwd in 1978. Dit schip moest helemaal verbouwd worden tot een ziekenhuisschip met 3 operatiekamers, 40 bedden voor patiënten, een tandarts en een laboratorium. De nieuwste aanwinst in de vloot, ziekenhuisschip Global Mercy, is klaar voor vertrek naar Europa. Eind juni werd de bouw van het schip officieel voltooid, en is het grootste particuliere ziekenhuisschip ter wereld in een feestelijke ceremonie opgeleverd door de scheepswerf. Nu vaart het naar Antwerpen, waar vanaf september het ziekenhuis op het schip zal worden ingericht met 6 operatiekamers, 99 bedden en ruimten voor 600 bemanningsleden. In het voorjaar van 2022 volgt een kort bezoek aan Rotterdam, waarna de Global Mercy naar Senegal zal varen om daar haar eerste werkperiode te beginnen.

De bijeenkomst wordt gehoudenin de Dorpskerk, Dorpsstraat 146 en duurt van 14 tot 16.30 uur. Er is geen gelegenheid om koffie of thee te serveren.


deel deze activiteit