• Alles

Studieavond met ds. Kees van Velzen

woensdag 27 oktober 20:00 uur

Op woensdag 27 oktober is er een studieavond met ds. Kees van Velzen, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp is ‘Geënt op de olijfboom’. De bijeenkomst vindt plaats in de Maranathakerk, Dorpstraat 178-A. Aanvang 20 uur, DE toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Vanwege de coronacrisis volgen we de richtlijnen van het RIVM en kunnen er maar een beperkt aantal mensen toegelaten worden. Aanmelding is verplicht via: www.christenenvoorisrael.nl/activiteiten of 033-2458824.

Paulus spreekt in Romeinen 11 dat ‘christenen uit de heidenen als van nature wilde takken geënt zijn op de edele olijfboom Israël’. Kees van Velzen gaat in op vragen zoals: Waarom beschrijft Paulus in dit bijzondere gedeelte op deze manier de relatie tussen christenen en Joden? Wat is enten precies? Wat doet dat enten met je persoonlijk als individu en als collectief?

Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen, Lelystad en Huizen. Hij is tevens voorzitter van BEZ/Onze Hoop en van het Holland Koor. Van Velzen: “De tijd waarin we leven is uitermate spannend, christenvervolging is er als nooit te voren. Antisemitisme is bezig aan een verschrikkelijke comeback. Profetieën worden voor onze ogen vervuld. De tijd is vergevorderd.”
deel deze activiteit