• Alles
  • (1)
    Evenement

Boekbespreking ‘Wij zijn licht’ van Gerda Blees

dinsdag 2 november 20:00 uur

Foto:

 Ieder half jaar is er in Carnisse Haven een open boekbespreking. Op dinsdag 2 november, staat ‘Wij zijn licht’ van Gerda Blees op het programma.

‘Wij zijn licht’ is een beklemmende en ook vermakelijke roman over woongroep Klank en Liefde die wil stoppen met eten om te gaan leven van licht en liefde. Gerda Blees baseerde zich op een waar gebeurd verhaal. Ze beschrijft de gebeurtenissen verrassend aan de hand van 25 verschillende personages en entiteiten die zich allemaal als een ‘we’ voordoen. Van ‘de nacht’ tot ‘de slowjuicer’. Een recensent schreef: ‘Stilletjes trekt ze ons oordeel over dit soort idealistische mensen in twijfel en laat ze ons compassie ervaren voor diegene met wie we ons in eerste instantie nooit dachten te kunnen vereenzelvigen.’ Blees won met deze debuutroman de Boekhandelsprijs 2021.

Na een korte inleiding over de auteur en het werk wisselen we met elkaar van gedachten over de thema’s, de personages en de stijl van het boek. Ook delen we onze persoonlijke leeservaring. Iedereen die graag leest of met anderen over boeken wil praten, is van harte welkom. De avond begint om 20 uur in Carnisse Haven, Noordersingel 30. De toegang is gratis.

Voor meer informatie en aanmelding Petra Teunissen, tel. 06-41666977, pteunissen01@gmail.com


deel deze activiteit