• Alles
  • (1)
    Film
  • (10)
    Evenement

Dikkie Dik

zaterdag 28 augustus 11:30 uur

Foto: willemschalekamp@quicknet.nl

Op zaterdag 28 augustus om 9.30 en 11.30 uur is Dikkie Dik en de Taart te zien, geschikt voor 2 jaar en ouder. De voorstelling wordt gespeeld in het Openluchttheater van Natuurgoed Ziedwij, Noldijk 126, 2991 VL in Barendrecht. 

Het is een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke. Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog รฉรฉn... Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet... De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?

Na de voorstelling kunnen de kinderen spelen in de creatieve Prentenboekenstad op Natuurgoed Ziedewij. Ze vinden daar allerlei huisjes van figuren uit de mooiste prentenboeken. Zo vieren ze een dansfeest met Pim & Pom, maken de bedjes op van Sam & Julia in het Muizenhuis, rijden tractor met Boer Boris, lachen zich slap met Agent en Boef en mogen Hondje uitlaten. Uitgespeeld, neem dan het Kabouterpad terug naar je fiets en geniet na van een heerlijke ochtend. Wie weet zie je onderweg nog een paar kabouters. Kaarten kosten 5 euro. Zie www.theaterhetkruispunt.nl/zomerprogramma


deel deze activiteit