• Alles

Excursie Klein Profijt

woensdag 10 augustus 10:00 uur

Foto:

RHOON - In augustus staat het dichtbegroeide Klein Profijt vol met lila en roze reuzenbalsemienen. Om u dit te laten zien en er meer over te vertellen zal Netty Wermeester op woensdagochtend 10 augustus een excursie gidsen in Klein Profijt. 

De reuzen- of springbalsemien is een plantensoort die steeds verder in het landschap oprukt en gemakkelijk manshoog kan worden. Het is een indringer, een exoot, die moeilijk uit te roeien is. Sinds een aantal jaren mogen de zaden van deze plant evenals de plant zelf dan ook niet meer in ons land verkocht worden. Het is dus eigenlijk onkruid maar geeft de ruigte van Klein Profijt wel iets extraโ€™s in deze periode. Daarnaast is er natuurlijk nog meer moois te zien in dit gebied.

Verzamelen om 10 uur op de parkeerplaats aan het eind van de Schenkeldijk. De wandeling zal 1,5 tot 2 uur duren. Stevig schoeisel wordt aangeraden.

Voor leden is de excursie gratis, zij hebben voorrang bij inschrijving. Niet-leden betalen 5 euro. Bij het aangaan van het lidmaatschap van de vereniging vervalt dit bedrag en betaalt men 10 euro contributie per jaar.

Aanmelden via activiteiten@carnissegrienden.nl.
deel deze activiteit