<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
  • Alles
  • (31)
    Evenement

Gratis bloeddruk meten bij Hartstichting

zaterdag 1 juni 10:00 uur

BARENDRECHT – Mensen kunnen zaterdag 1 juni gratis hun bloeddruk laten meten bij BVV Barendrecht. Om het meten voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting bloeddrukmeetpunten in op openbare plaatsen. BVV Barendrecht ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Zaterdag van 10 tot 19 uur kunnen Barendrechters hier gratis hun bloeddruk laten meten.

Een hoge bloeddruk voel je niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten.

Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat een op de drie Nederlanders van dertig tot zeventig jaar een hoge bloeddruk heeft. Een deel van hen gebruikt medicatie of heeft zijn of haar leefstijl aangepast. Echter, zo'n veertig procent weet niet dat hij/zij een verhoogde bloeddruk heeft. Dit zijn zo'n 1,2 miljoen Nederlanders.

David Smeekes, als huisarts werkzaam bij de Hartstichting: ,,Het is vanaf je 40e belangrijk je bloeddruk te kennen, ook als je gezond bent. Net zoals je ook wel eens op een weegschaal staat. Zo kun je tijdig maatregelen nemen om je bloeddruk op gezond niveau te krijgen als dat nodig is."

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of houden.


deel deze activiteit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>