<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
  • Alles
  • (30)
    Evenement

Johnny Cash-kerkdienst

zondag 19 mei 15:30 uur

In de Barendrechtse Dorpskerk is zondag 19 mei vanaf 15.30 uur een Johnny Cash-kerkdienst.

September vorig jaar was het vijftien jaar geleden dat Johnny Cash overleed. Daarom wordt er een kerkdienst rond 'the man in black' gehouden. In deze dienst klinken geen psalmen of gezangen, maar alleen muziek van de countryzanger.

Johnny Cash was een diepgelovig mens. In de talloze liedjes die hij zong, getuigde hij vaak van zijn geloof. Maar ook van de levenslange worsteling met zijn donkere kant. Zijn mooiste songs gaan over de breekbare kanten van het leven. Een aantal van die songs zal in deze kerkdienst klinken. Sommige gospels zullen in samenzang gezongen worden.

Muzikale medewerking wordt verleend door Cashflow3, een band die wordt geïnspireerd door het werk van Cash. Dominee Piet van Die, voorganger in deze dienst, is Cash-fan. Hij wordt wel de 'Johnny Cash-dominee' genoemd.

Na afloop is er koffie en thee en is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten, onder het genot van een paar toegiften van Cashflow3. Meer over Piet van Die is te vinden op www.facebook.com/pietvandie. Zie ook www.facebook.com/JohnnyCashGoesToChurch.


deel deze activiteit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>